Home » Jaunumi, NVS » Edgars Rinkēvičs: Latvija ir ieinteresēta ekonomisko sakaru paplašināšanā ar Kazahstānu

Edgars Rinkēvičs: Latvija ir ieinteresēta ekonomisko sakaru paplašināšanā ar Kazahstānu

 

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 5.decembrī Bonnā tikās ar Kazahstānas ārlietu ministru Jeržanu Kazihanovu. Tikšanās laikā ar kazahu kolēģi Edgars Rinkēvičs uzsvēra Latvijas ieinteresētību sadarbības padziļināšanā ar Kazahstānu, īpaši tranzīta un transporta jomā. Liela nozīme šeit būs Latvijas – Kazahstānas starpvaldību komisijas veiksmīgam darbam, norādīja ārlietu ministrs. Arī “Zīda ceļa” iniciatīvas īstenošanā Kazahstānai būs nozīmīga loma. Sarunā Edgars Rinkēvičs uzsvēra Latvijas atbalstu ES un Kazahstānas sadarbības tālākai attīstībai, kā arī apsveica Kazahstānu ar tuvojošos valsts neatkarības divdesmitgades jubileju.

Jeržans Kazihanovs apliecināja Kazahstānas interesi ciešākai sadarbībai ar Latviju, norādot, ka Latvijai ir laba ostu infrastruktūra un vēsturiski izveidojušās saites abu valstu starpā, un šis potenciāls ir jāizmanto.

Abi ministri pārrunāja situācijas stabilizāciju Afganistānā. Ministrs Rinkēvičs akcentēja Centrālāzijas valstu nozīmi šajā procesā. Tika apspriesta arī Latvijas un Kazahstānas sadarbība ANO un citu starptautisko organizāciju ietvaros.

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress