Home » Āzija, Jaunumi » LIAA: Tirdzniecības misija “Zaļā zeme” uz Ķīnas Tautas Republiku

LIAA: Tirdzniecības misija “Zaļā zeme” uz Ķīnas Tautas Republiku

Veicinot Latvijas atpazīstamību kā vienas no zaļākajām valstīm pasaulē (ASV Jēlas un Kolumbijas universitāšu 2012. gada pētījums “Environmental Performance Index”) un Baltijas valstu draudzīgumu videi, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Eiropas Savienības Mazo un vidējo uzņēmumu centru Pekinā (ES MVU centrs)* aicina Jūs pieteikties tirdzniecības misijai uz dinamiskāko un straujāk augošo ekonomiku pasaulē – Ķīnas Tautas Republiku.

Šāds straujš ekonomiskās izaugsmes modelis Ķīnā diemžēl tiek iezīmēts arī ar ekoloģiskām un dzīves kvalitātes problēmām. Tādēļ, dabīgiem un videi un cilvēkiem labvēlīgiem un kvalitatīviem produktiem – “zaļajiem produktiem” Ķīnā tiek piešķirta arvien lielāka nozīme, un Latvijas kā vienas no zaļākajām valstīm pasaulē un Baltijas valstu “zaļo produktu” klāsts būtu īpaši pievilcīgs Ķīnas patērētāju tirgum.


Tirdzniecības misijas plāns

Septembra pēdējā nedēļa (precīzs semināra norises laiks un vieta tirdzniecības misijas dalībniekiem tiks paziņots atsevišķi), Rīga, Latvija
Sadarbībā ar ES MVU centru Pekinā tiks rīkots biznesa seminārs par Ķīnas tirgus tendencēm “zaļo produktu” apguvē; īpaša uzmanība seminārā tiks pievērsta produktu grupām sekojošās nozarēs – pārtika, farmācija, kosmētika, interjera dizains (tai skaitā bērnu produktiem šajās nozarēs, ņemot vērā Ķīnas “viena bērna” politiku un ģimenes izdevumu ieradumus).

29.-30. oktobris, Pekina, Ķīna
Vizītes ietvaros uzņēmējiem tiks piedāvāts iepazīties ar Ķīnas institucionālo un regulatīvo vidi “zaļo produktu” eksportam uz Ķīnu (tikšanās ar ES MVU centra Pekinā sertifikācijas un reģistrācijas speciālistiem). Turklāt, ES MVU centra un ES Intelektuālā īpašuma centra speciālisti Jūs iepazīstinās ar Ķīnas biznesa partneru pārbaudes (Due Diligence) un līgumu slēgšanas pamatprincipiem, kā arī pārrunās intelektuālā īpašuma aizsardzības Ķīnā mehānismus, tai skaitā piedaloties “Expo” un tirdzniecības izstādēs. Sadarbībā ar ES MVU centru, Latvijas vēstniecību Pekinā un Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomi (China Council for the Promotion of International Trade) uzņēmējiem tiks organizētas individuālās tikšanās ar nozaru asociācijām, importa-eksporta kompānijām un Ķīnas uzņēmējiem.

31. oktobris – 1. novembris, Guandžou (Guangzhou), Ķīna
112. importa un eksporta (Kantonas) gadatirgus apmeklējums. Kantonas gadatirgus ir lielākā starptautiskā tirdzniecības izstāde Ķīnā, kas tiek rīkota jau no 1957. gada. Pagājušā gadā gadatirgu apmeklēja 210 tūkst. interesentu un tajā piedalījās vairāk nekā 24 tīkst. Ķīnas un starptautiskas kompānijas.
Uzņēmumiem piedāvājam apmeklēt Starptautiskā paviljona 3. fāzi (31. oktobris – 4. novembris), kas atvēlēta tieši pārtikas produktiem, farmācijai un kosmētikai, kā arī interjera dizaina objektiem. Sadarbībā ar ES MVU centru, Latvijas vēstniecību Pekinā un Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomi uzņēmējiem tiks organizēta arī kontaktbirža. (Vairāk informācijas par Kantonas gadatirgu – http://www.cantonfair.org.cn).

Uzņēmēju intereses gadījumā, piedāvājam pavadīt piektdienu (2. novembris) Pekinā, apmeklējot un iepazīstoties ar Pekinas interesantākajiem tirdzniecības moliem un specializētajiem veikaliem, lai izprastu produktu izvietošanas un pārdošanas stratēģijas, kā arī apmeklēt Pekinas kultūrvēsturiskās nozīmes tūrisma objektus.

Galvenās uzņēmēju dalības (aptuvenās) izmaksas:

  1. Lidojumi:
    Rīga-Pekina-Rīga (“Finnair”, izlidošana no Rīgas uz Pekinu 28. oktobrī, izlidošana no Pekinas uz Rīgu 2. novembrī, cena – LVL 692,41) un
    Pekina-Guandžou-Pekina (izlidošana no Pekinas uz Guandžou 31. oktobrī, izlidošana no Guandžou uz Pekinu 1. novembrī, cena – ~ RMB 1190,00 – 1700,00 (LVL 106,03 – 151,47)*).
  2. Viesnīcas:
    3 naktis Pekinā – max RMB 1000,00 par nakti (LVL 89,10 par nakti*)
    1 nakts Guandžou – RMB 780,00 par nakti (LVL 69,50 par nakti*).
  3. Ķīnas vīzas pieteikums Ķīnas Tautas Republikas vēstniecībā Rīgā (Latvijas Republikas pilsonim) – EUR 60,00 (LVL 42,17).

Iespējamie papildus izdevumi, kas sedzami no uzņēmēju puses: vietējais transports, dalība tirdzniecības misijas ietvaros organizētajās pusdienās un vakariņās.

Atbalstu līdz 50% vizītes organizēšanai un komandējuma izdevumiem (aviobiļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā ES fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Jautājumu un ierosinājumu gadījumā, lūdzu, sazinieties ar LIAA pārstāvniecības Ķīnā vadītāju Ievu Jākobsoni – ieva.jakobsone@liaa.gov.lv.

Dalībai tirdzniecības misijā aicinām pieteikties pie LIAA pārtikas nozares vecākās projektu vadītājas Ingas Griķes, sūtot aizpildītu pieteikuma anketu uz inga.grike@liaa.gov.lv līdz š.g. 10. septembrim.

Pieteikuma anketa

* Tirdzniecības misija tiek organizēta sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Latvijas vēstniecību Pekinā un Latvijas Tirdzniecības un rupniecības kameru.
** Pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa (09.08.2012.).


Kontaktinformācija: 
Inga Griķe
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039414
Mobilais t.: +371 29472835
Fakss: +371 67039401
inga.grike@liaa.gov.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress