Home » Āzija, Jaunumi » Latvija un Mjanma nodibina diplomātiskās attiecības

Latvija un Mjanma nodibina diplomātiskās attiecības

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs trešdien, 26.septembrī, Ņujorkā, tiekoties ar Mjanmas ārlietu ministru Vunu Mong Lvinu (Wunna Maung Lwin), parakstīja Protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latviju un Mjanmu. Sarunā abu valstu ārlietu ministri pauda gandarījumu par to, ka tagad abu valstu starpā nodibinātas oficiālas attiecības, kas ļaus Latvijai un Mjanmai izmantot sadarbības iespējas visās jomās.

Edgars Rinkēvičs izteica atzinību par Mjanmas īstenotajām reformām ceļā uz demokrātisku valsts pārvaldi. Latvijas ārlietu ministrs pauda ieinteresētību ekonomiskos un tirdzniecības sakarus ar Mjanmu. Īpaši labas iespējas Latvijas uzņēmējiem paveras sadarbībai informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, pārtikas, farmācijas, kosmētikas un kokapstrādes jomās. E.Rinkēvičs informēja par Latvijas iestrādēm sadarbībā ar ASEAN (Dienvidaustrumāzijas Valstu Asociācija) reģiona valstīm un uzsvēra vēlmi šo sadarbību paplašināt. Mjanmas ārlietu ministrs norādīja, ka Mjanma 2014.gadā būs prezidējošā valsts šajā organizācijā, kas ļaus būt īpaši aktīviem, īstenojot dažādus sadarbības projektus. Latvijas ārlietu ministrs arī uzsvēra ASEM (Āzijas-Eiropas Sanāksme) formāta nozīmi, sapratnes un sadarbības veicināšanā starp Eiropu un Āziju.

Edgars Rinkēvičs aicināja Mjanmas kultūras un mākslas jomas pārstāvjus piedalīties Rīgas kā ES kultūras galvaspilsētas pasākumos 2014.gadā un informēja par gaidāmo Latvijas prezidentūru ES 2015.gadā. Latvijas ārlietu ministrs ielūdza Mjanmas kolēģi vizītē Latvijā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress