Home » Jaunumi, Pasākumi » Valdība un investori diskutēs par investīciju vides uzlabošanu

Valdība un investori diskutēs par investīciju vides uzlabošanu

aiplPiektdien, 30. maijā, notiks XVIII Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) tikšanās. Tās būtiskākās tēmas – makroekonomikas un nodokļu politika, investīciju drošība un aizsardzība, veselības aprūpe, kā arī intelektuālā īpašuma aizsardzība. Tikšanās dalībnieki apspriedīs arī progresu 2013. gadā izvirzītajās prioritātēs.

Diskutējot par paveikto gada laikā, amatpersonas un investori pārrunās aktualitātes tiesu sistēmā, tostarp darījumu vides drošību un investīciju aizsardzību Latvijā, kā arī institūciju kapacitāti. Tāpat notiks diskusijas par izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas nozarē un būvniecībā, kā arī par enerģētikas jomas jautājumiem.

Tikšanos tradicionāli atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma un sēdes goda priekšsēdētājs, “Swedbank” grupas vadības loceklis Hokans Bergs (Håkan Berg). Tikšanās goda viesa statusā piedalīsies starptautiskās inovāciju organizācijas “Lead the Future” dibinātāja un izpilddirektore Marianne Abiba-Peča (Marianne Abib-Pech).

Plānota arī augsta līmeņa diskusija par valdības un ĀIPL tikšanās laikā aktualizētajiem jautājumiem. Diskusijā piedalīsies Ministru prezidente un veselības ministres pienākumu izpildītāja Laimdota Straujuma, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, finanšu ministrs Andris Vilks, tieslietu ministre Baiba Broka, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un kultūras ministre Dace Melbārde.

XVIII Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiks 30. maijā pulksten 9.00 Ministru kabineta Zaļajā zālē (2. stāvs). Mediju iespējas: sēdes sākumā paredzēta video/ foto iespēja, savukārt pulksten 10.35 plānota kopēja bildēšanās Ministru kabineta ēkas 1. stāva foajē.

Pēc tikšanās, pulksten 12.05, notiks preses konference Ministru kabineta preses konferenču telpā (3. stāvs). Tajā piedalīsies L.Straujuma, H.Bergs un M.Abiba-Peča.

Sēdi no ĀIPL puses apmeklēs augsta līmeņa vadītāji no tādiem uzņēmumiem kā “Cemex”, “DNB”, “EY”, “Eversheds International Limited”, “Fortum Corporation”, “GlaxoSmithKline”, “Indtec Baltic Coal”, “Klasmann-Deilmann”, “Knauf”, “KPMG”, “Linstow”, “Mariner”, “NCH Advisors”, “Neste Oil”, “PricewaterhouseCoopers”, “Reitangruppen”, “Rimi Baltic”, “RSA Group”, “SEB”, “Shiner Macost”, “SPI Group”, “Statoil Fuel & Retail”, “Swedbank”, “TAV”, “TeliaSonera”, “Uralchem”, “Vitol”, “Stockholm School of Economics in Latvia”, kā arī 11 ārvalstu (Lielbritānija, ASV, Beļģija, Luksemburga, Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Nīderlande, Norvēģija, Zviedrija, Šveice) tirdzniecības palātu priekšsēdētāji.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress