Home » Āzija, Jaunumi, Latvija » “Gamma-A” Ķīnas tirgū necer uz milzīgiem eksporta panākumiem

“Gamma-A” Ķīnas tirgū necer uz milzīgiem eksporta panākumiem

Zivju konservu ražotājs «Gamma-A» Ķīnas tirgū neplāno milzīgus eksporta panākumus, atzīst kompānijas valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis.

Viņš norādīja, ka uzņēmums aktīvi strādā pie eksporta diversifikācijas un turpina realizēt produkciju arī Ķīnā, kur pērn tika uzsākts eksports, taču milzīgus panākumus pārdošanas apmēru ziņā šajā tirgū nākotnē neplāno. «Ķīna [mūsu eksporta valstu] sarakstā var būt vairāk kā ķeksītis nevis kaut kādi milzīgi panākumi,» sacīja Lejietis.

Tāpat «Gamma-A» šogad ir piesaistījusi dažus jaunus tirgus un palielinājusi klientu skaitu jau esošajos tirgos, kuru loks ir diezgan liels – pirms eksporta aizlieguma Krievijā uzņēmums tirgoja produkciju apmēram 42 valstīs, ieskaitot Krieviju un NVS valstis.

Šobrīd kompānija attīsta eksportu uz Āzijas valstīm un Arābu valstīm, kā arī ir sākusi plašāk realizēt produkciju ASV tirgū, kur iepriekš uzņēmuma produkcija bija pieejama tikai imigrantu veikalos. Tāpat «Gamma-A» attīsta darbību arī Kanādā, un arī Japānā ļoti labi attīstās kompānijas eksports.

Jau vēstīts, ka Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests pērn 4.jūnijā noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. PVD pagājušā gada jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši «Rosseļhoznadzor» konstatētās neatbilstības, ko PVD norādīja arī Krievijai nosūtītajā atbildes ziņojumā. Krievija līdz šim nebija ziņojusi par plāniem atcelt importa aizliegumu.

«Gamma-A» dibināta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 853,6 tūkstoši eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir «Gamma Holdings A.O.I.». «Gamma-A» 2014.gadā strādāja ar 31,31 miljonu eiro apgrozījumu un 2,224 miljonu eiro peļņu.

Foto: Publicitātes
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress